Kunstneren fortalte

INVITATION

Alice Faber fortalte om sin udstilling TEGN lørdag den 30.10.2010

i Tuse Næs Kunsthåndværk, Uglerupvej 31, Tuse Næs. 4300 Holbæk - klokken 15

Udstillingen af Alice Faber, tegner og Helle Duus Weiss, keramiker har været velbesøgt og

Alice Faber har  i udstillingsperioden fortalt om sin udstilling TEGN for en mindre kreds.

Nu gentages det for en større kreds, idet Alice Faber fortæller om sin udstilling TEGN ved et gratis og åbent arrangement. Hun vil komme ind på hvor tegnene stammer fra og om tilblivelsen af sine værker. Hun vil fortælle hvordan 6-årige og 60-årige kan mødes .

En lille serie af billeder (der fås som plakater) er billedcollager med tegninger fra Alice Fabers barndom i 1940erne og hendes børnebørns tegninger fra 2010 - dvs. det er tegninger som er lige gamle med 60 års mellemrum. Det er både inspirerende og spændende billeder til børneværelset eller til skoler og daginstitutioner, som noget dejligt at se på og til inspiration.

Udstillingen TEGN i Tuse Næs Kunsthåndværk, Uglerupvej 31, Uglerup, Tuse Næs, 4300 Holbæk,  åben torsdag - søndag kl. 11 - 17.  Udstillingen kan beses til 7. november 2010.


Collage af Alice Faber: Her skinner solen 2010

Fortælling om udstillingen:

Mine tegn er min fortolkning af den verden jeg er i, lever i. Jeg fortolker det jeg ser og er omgivet af og føjer tegn sammen fra forskellige perioder og forskellige steder. Fra barn til voksen. Fra fortid til nutid.

Det kalder jeg mine fortegn – tegn fra fortiden, som er erindringer af levet liv og vores baggrund og historie. Og historien kan gå langt tilbage. Vi er i slægt med hulemaleriernes beboere.

At skrive er at tegne og omvendt

Jeg er meget fascineret af alle former for skriftsprog. Jeg så på et tidspunkt en udstilling om det kinesiske tegn for fugl i klip – i øvrigt formet som en flyvende fugl – her var fuglen meget tydelig som fugl i tidligere tider og langsomt gennem hundreder af år bliver tegnet for fugl mere og mere en abstraktion med få streger og tegn. Det blev til et bogstav.

Japanske og kinesiske tegn er meget interessante og stadig i brug, mens vores runer er tegn fra fortiden.

[Uddrag af fortællingen]